tisdag 25 juni 2013

Sydney var det.

Jag landade i Sydney i torsdagskväll och var helt slut efter att ha rest i 29 timmar, mina ben var som uppstoppade korvar. Jag begav till mitt hostel och hoppar glatt in bland mina nya roomies. Fyra stycken killar, varav en fransman och en engelsman, mycket trevliga killar. Dom andra har jag ingen susning om, den ena har bara sovit när jag sett honom och den andra använder bara kostym och fina skor enligt hans säng som pryds av kostymöverdrag och fina pjx, har dock inte sett honom ännu.
Jag sov ingenting denna natt, gick upp vid 07, tog lite luft och somnade som en sten vid 11 igen. Sen minns jag inte så mycket mer. Jag har haft sån jävla jetlag och inte ätit något mer än riskakor och vatten på dessa dagar. Det går bara inte.

Men nu har jag landat och igår var jag ute på långpromenad på några timmar. Gick till operahuset och fortsatte därefter in i botaniska trädgården. Oj va fint där var, tänk om bara solen hade lyst lite också. Den har inte vågat sig fram ännu. Men kan tala om att det är rätt så skönt väder ändå och allt är väldigt härligt här. Människorna är som dom säger, väldigt trevliga och hjälpsamma. Kan säga att jag fortfarande inte får i mig nåt käk, vet inte vad det är för fel. Jag älskar ju mat.

Var på arbetsintervju igår och bestämde för att inte ta det jobbet för att jag hade bara den magkänslan, och jag ville inte ha ett sådant jobb. Sen var jag och kollade på en lägenhet, som jag sedan Inte fick. Konstigt nog kändes det också bra! Det var nog meningen!

För när jag gick där och strosade i denna underbara trädgård med "den långe Kristian" i lurarna, dök det plötsligt upp massa frågor i mitt huvud som jag tidigare inte ställt mig själv. Då jag inte brukar ställa så mycket frågor till mig själv heller. Men jag mår inte bra alls, jag har inte ätit någon mat sen jag kom hit och har haft en jättekonstig magkänsla. Fast jag har längtat efter detta så himla mycket, så fattar jag knappt själv varför jag mår såhär.

Men så slog det mig att jag inte ska vara här just nu! Det är fel för mig just nu och jag vill inte resa runt bland hostel och jobba. Någon gång vill jag självklart göra det, men inte just nu, som jag trodde. Jag hade helt enkelt inte tänkt till den här gången, vilket kan vara bra ibland, speciellt om man ska runt halva jorden. Nu tänker ni säkert där hemma, "men låt det ta 2,3 veckor så kommer du in i det." Ja så är det kanske, men jag vill inte "in i det" nu. Så är det bara och så får det vara. Det var ju en trevlig och kanske dyr vistelse.
Men som min mamma brukar säga "Man lever bara en gång".

Jag är ung och tänker göra det som känns bäst för mig. Sen får ju ni säga va tusan ni vill också, men håll det för er själva.

En lite för lång impulsiv resa fröken, Hanna Andersson, smarttjej_90girl! Skäms!

Så jag ska gräva i guldfickorna nu och ta mitt pick och pack med mig hem till underbara Sverige. Till alla mina fantastiska vänner och familj. Hoppas jag kan få igång matvraket i mig igen och se Sverige lite längre denna gången.













"I'm just a dreamer but I'm hanging on though I am nothing big to offer
I watch the birds, how they dive in then gone, It's like nothing in this world's ever still












"A long cast figure will turn into night, It's like nothing in this world ever sleeps"




onsdag 12 juni 2013

Sverige i en vecka

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här. Det kan bero på att jag inte haft tillgång till internet och att vi blev rånade i våran lägenhet på mobiler och datorer. Tobbe och Linda kom ner och hälsade på och det var riktigt gött att ha dom nere och jag hoppas dom är nöjda med deras vistelse trots att vi blev av med lite ägodelar. Men vi ska vara glada att ingenting hände oss, för materiella ting går ju alltid att återfå. Den 7 Juni anlände även mina grymma bröder samt min kära mamma. Så vi hade en fantastiskt bra helg tillsammans. Jag tog med mina bröder på våran sista fest på takterassen och hade en riktigt rolig utekväll. På lördagen slog vi till i Benalmádena och åkte linbana upp till bergen, kollade på örnvisning och käkade glass. Där jag även fick hålla i min första uggla (riktigt glad tjej). Jag hade nu berättat för min bröder samt pappa att jag skulle komma till Sverige innan min Australienresa, så nu såg jag fram emot att få överraska massa vänner.

När vi väl var hemma i Falkenberg i måndags kväll överraskade jag min bästa vän och gömde mig i hennes klädkammare. Bra gjort! Sedan åkte jag vidare till Marre och gav henne en suprise, då jag hade fixat biljetter till Noah And The Whale på Pustervik dagen efter.
Så igår var en riktigt lyckad dag. Åkte hem och gjorde mormor glad genom att plinga på hennes dörr, drack lite kaffe och pratade om livet, vilket vi är bra på. Sedan vart det sol och Göteborg resten av dagen.
Riktigt jävla bra konsert!

Det är så himla skönt att vara i Sverige, vilket fint land vi bor i och Göteborg ska vi ju inte tala om, jisses vad jag saknar den magiska staden. Jag blir glad av att bara se en vägskylt där det står Göteborg.
På tal om staden, så fikade jag med en av mina kära vänner som är bosatt där. Stålboms i lilla Falkenberg gjorde i sin vanliga ordning sina goda mackor med en god kopp te. Tack Sofia för att du är en så enkel och fin människa! 

Nu har jag inte så många dagar kvar innan jag lämnar Sverige för Australien på obestämd tid. Det är verkligen blandade känslor. Ibland är jag helt sprallig i kroppen och vill bara komma iväg, samtidigt som jag är sjukt nervös över att dra iväg ensam till en land som är aning större än lilla Sverige. Men jag säger till mig själv varje dag att jag har ju inget att förlora. Det är något jag velat göra så himla länge och nu ska jag äntligen få komma iväg. Jag kommer att träffa nya människor från hela världen, får lära mig att lita och tro på mig själv ännu mer. Jag ser verkligen fram emot att få träffa på massa nya härliga personer, bege mig ut på nya fina äventyr med magiska vyer, surfa, jobba och möta alla söta och fula djur.

Vill ni följa med på ett nytt äventyr så borde ni kolla in här ibland och se om jag har gjort något kul, tråkigt eller bara tagit en fin bild på en parkbänk. 
Sedan har jag även fixat en ny mobil så jag kommer att ha samma nummer som jag haft tidigare.
Alltså 0768 157 568  är det som gäller. Så du får gärna slänga iväg ett sms så att jag får ditt nummer. 

Inte lite stiligt den där, Charlie Fink.

Noah And The Whale