söndag 28 april 2013

Inflyttningsfest!

Då har ännu en helg susat förbi! Fredagen var den bästa sedan jag kom hit, har bara varit här i lite mer än en månad men ändå, bäst av 5 fredagar är ju grymt. Vi hade inflyttningsfest i våran nya lägenhet, på takterassen. Direkt efter jobbet så sprang jag och Espi ner på stan för att hitta något nytt och roligt att bära denna afton, det var ju ändå invigning av nya lyan och vi var värdarna för kvällen. Köpte nya skor som jag inte kunde använda, kanske var lite vågat att köpa så höga klackar som jag gjorde. Men vi sprang hemåt och in i duschen, öppnade tappen på ölfatet, chipsen ner i skålarna, tände grillen och hälsade våra första fina Malagabrudar och grannar välkomna. Sen ramlade dom in lite pö om pö som man säger och musiken strömmade runt på taket. Grillspetten blev kanon och ölen satt där den skulle. Hela jobbet var på plats och även folk från norska sidan trillade in vilket var riktigt kul. Mörkret smög sig på, lite krossat glas under våra fötter och vin lite här och var men vad gör det, det är ju sånt som hör till. Vi tände stearinljusen och alla var på fantastiskt bra humör och hela kvällen var så galet bra. Vill tacka alla som kom och jag hade en sjukt mysig och bra kväll.
Lördagen bestod av fantastiskt bra strandhäng med massa godingar hela dagen. Sen var det lite gött häng på vårat tak igen innan vi drog till bargatan. Dock blev jag riktigt seg och drog mig hemåt vid 02. Men det var skönt, för jag mår bra idag och det är lite molnigt vilket passa perfekt för en lång dag med internet och gott käk.

Hoppas alla har haft en fin helg. Jag är sönderbränd, glad och riktigt nöjd över helgen.
På fredag kommer världens finaste mamma och Nisse på besök, som jag har längtat efter den dagen.

Här kommer lite pics på nya lyan och från vårt kalas på taket.

Här är vår takterass vi skryter om. 

Julia


Bra häng på taket. 
Livemusik i trappan

Lite bilder från nya lägenheten, inte så städat men men.

Köket



Stairway to heaven

städning på g

Lördagshäng

Jag och Martin




Såhär ser jag i princip ut just nu.


Peace


måndag 22 april 2013

Helg i Marocko


Jaha då var ännu ett äventyr avklarat. I fredags efter jobb, hoppade ett gott gäng från jobbet på bussen till Algeciras och sedan på båten till Tanger, Marocko. En lång båtfärd fylld med massa sång, skratt, illamående och en hel del konstiga blickar. Men vi landade i Tanger Med tillslut och i ett industriområde när klockan var runt 03:00 har jag för mig. Vi grabbade tag i två ”taxibilar” och jag garvade ihjäl mig av att börja vistelsen i Marocko med att åka en taxi som var raggarbil med all möjlig skit i och jag tror vi kom fram till city 20 minuter snabbare än om man skulle tagit en vanlig taxi. Men vi bad dom att köra oss till ett billigt boende, och så blev det. Stod och prutade ett bra tag men vi fick 3 rum till slut, ett utan el men det löste sig rätt fort. Lite mögel i taket och hål i väggen så kunde vi ändå somna runt femtiden. Vi hade glömt ställa om klockan så vi hade ställt klockan på 09.00 och gick och väckte alla andra men det visade sig ju då att klockan bara var 07. Men vi var ju ute på språng i tid iaf, dock hade inget öppnat ännu. Vi käkade frukost, eller vet inte om ska kalla det frukost, men vi käkade pizza och cola halv tio på morgonen. Så fick det bli och mätta blev vi ju. Lite ny energi fick vi i alla fall, så vi kollade vi runt lite och råkade då hamna bredvid  en sådan där ”guide” som man helst inte vill ha i röven hela resan. Men han var bra på engelska och var riktigt trevlig, så han lyckades få med oss på en roadtrip. Vi började med att gå mellan alla tusentals små gränder och gjorde lite klassiska besök. Som att kolla på handgjorda mattor, dricka världens godaste te, lukta på kryddor och knyta turbaner runt huvudet samt käka en himmelskt god mexikansk soppa. Man kände sig som en turist helt enkelt. Sen lyckades han även få med oss på en tur som var värd pengarna. Han tog oss till lite finare kvarter och fick se magiska vyer och red lite kamel och spanade in någon grotta. Efter en dag fylld med en väldig massa händelser så vart vi helt slut. Vissa avslutade kvällen med lite alkohol och kollade utelivet. Själv orkade jag, Espi och Vickan inte riktigt med detta så vi hade en skön kväll med lite skönt häng och godis. Söndagen var nu redan här och vi drog till marknaden för att slösa bort våra sista DH cash. Fick köpt lite skit och gjort några människor gladare. Runt 17 drog vi med båten till Tarifa och den tog lite längre än vad den skulle men lyckades sova hela turen i princip. Framme runt 20 och Tarifa föll mig i smaken direkt. Dit kommer jag definitivt åka någon gång igen. Till sist hittade vi en buss som kunde ta oss hem till Fuengirola igen. Halv 12 var vår ankomst och man ville bara kliva av bussen och landa i sin säng direkt.
Idag vaknade jag vid nio och gick en lång promenad, sedan pratade jag med min älskade bror och mamma i telefon. Jag är glad att det går så smidigt att kunna nå sina nära och kära. Fick även prata med Naiomi, vilket gjorde min dag.Just nu är det mycket funderingar i mitt huvud, känns som min hjärna har uppdaterats lite med nytt tänk och ny energi. Det finns så mycket jag vill göra, fast jag har det helt fantastiskt här så känner jag ändå på något konstigt vis att jag vill ut på resande fot igen och se någonting nytt. Är det konstigt? Jag har verkligen inte tröttnat på Spanien, långt ifrån! Men jag är ändå ett långt steg ifrån det jag egentligen drömmer om.Vi får väl se vart vinden bär. Hoppas ni alla har det bra vart ni än är.Saknar alla nära och kära men om 11 dagar får jag finbesök och snart ska jag till Barcelona och träffa mina bönor. Här kommer lite bilder ifrån helgen.





Fantastiskt

Båten från Algeciras till Tanger



Frukt och grönt på matmarknaden




Vickan 

Tanger, Marocko


tagit ifrån bilen












söndag 14 april 2013

Funkan

Tjena bloggen (läs det med ironi i rösten) livet rullar på här i Funkan.
Helgen har gått väldigt fort, men den har vart lika bra som vanligt. I fredags provade jag på gymmet som ligger vid jobbet, vilket var helt okej. Så ska försöka fixa ett månadskort där imorgon innan det är för sent. Det blir ju lite mer alkoholförbrukning i veckan än var det var hemma i Falkenberg. Så nu ska det bli ordning och reda på mig innan jag rullar fram. Sedan gick jag och köpte lite gott i den svenska butiken, så som quornfileér och riktig rhode island dressing. Såå värt pengarna! Sen vart det lite snack med vänner innan det vankades saftkalas at our crib. Jag hade en helt sjukt bra kväll ännu en gång som avslutades 07.15 och klockan 11.00 steg jag upp för att möta upp alla sköna b-rudar för lördagens strandhäng. Efter 5 timmars solning och skönt häng drog jag mig hem till Espi för att göra oss i ordning för kvällens bravader. Drog upp till Mijas. Ebba och Alex styrde upp grillkalas. Hade en grymt skön kväll där uppe, som bjöd på mycket allsång, pingis, svingod mat och självklart gött häng denna sommarnatt.
Idag kunde jag äntligen sova ut lite, vaknade halv 12 och unnade mig en plats i solstolen nere vid havet för 4euro för att det var bara en sån söndag idag, låg där några timmar och min näsa är lika röd som en tomat nu. Sedan tog jag mig en promenad med kameran och kollade in varenda liten strandbutik med samma innehåll i varenda en. Nu har vi varit nere på Jabega och käkat god mat och kollat igenom helgens bravader.
Hoppas ni får värme hemma i Sverige snart. Här är riktigt bra väder och det ser ut som att det bara blir ännu bättre. Njut av lite bilder från denna kvällen här i Funegirola och Martins helgmingel.
Surf's up

Lite lyx att ha havet såhär nära.

Vi bor typ 400 meter till höger.











Fina kväll

Jag och Espi.

I väntan på att Rickard ska öppna porten